Kuopion Eläinlääkärikeskus Avoinna arkisin klo 8-17 p. 017 266 2266

KEK:n Tarina

Kuopion Eläinlääkärikeskus perustettiin vuonna 2000

Forget Me Not - Pet

Lemmikin tarina jatkuu aina vuosikymmenten taakse aikaan, kun perustajaeläinlääkärimme Erkki Hara toimi Kuopion kaupungineläinlääkärinä 1980 luvun alusta eteenpäin. 1980-luvun lopussa Erkki alkoi tehdä yhteistyötä eläinlääkäri Pekka Halosen kanssa. Eläinlääkäri Sinikka Sarpanen tuli mukaan kuvioihin 1992.

Kun Kuopion kaupungineläinlääkärin virka lopetettiin 1999, oli aika perustaa kaupunkiin hyvin varusteltu pieneläinvastaanotto yhä kasvavan lemmikkieläinpopulaation hoitoon.

Tähän asiakkaidemme tarpeeseen syntyi Kuopion Eläinlääkärikeskus vuosituhannen vaihteessa.

Kek on sittemmin laajentunut täyden palvelun Eläinlääkärikeskukseksi palvellen Itä-Suomen lemmikkien elämää kokonaisvaltaisesti.

Kek on saavuttanut asiakkaiden varauksettoman suosion pitkäjänteisellä tasokkaalla työllään, niin että monet asiakkaamme muistavat meidät jopa yli 20 vuoden takaa.

KEK on täyden palvelun Eläinlääkärikeskus

Kuopion Eläinlääkärikeskus on täyden palvelun eläinlääkärikeskus, jossa panostetaan lemmikkieläinten hoitoon ja hyvinvointiin. Kaukana ovat ne ajat, jolloin sairastuneet pieneläimet vietiin saunan taakse saamaan viimeistä siunausta. Tänä päivänä eläimet saavat korkeatasoista hoitoa ja tietotaito eläinten sairauksien hoitoon on kasvanut merkittävästi. Lemmikeillä hoidetaan jopa vaikeimmatkin luuston sairaudet kuin ihmisillä. Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa tehdään pieneläimille kaikki se mitä on tehtävissä ja/tai mikä on vielä inhimillistä ja eettistä.

Kuopion eläinlääkärikeskus tekee myös tieteellistä tutkimusyhteistyötä kotimaisen eläindiagnostiikkaan erikoistuneen palveluyrityksen Movet laboratorion kanssa.

Kuopion eläinlääkärikeskus työllistää noin 10 henkeä, joista puolet on eläinlääkäreitä ja puolet eläintenhoitajia. Suuri osa asiakkaistamme tulee Kuopion alueelta, mutta lähetepotilaita (esim. murtuma-, polvileikkaus-, sydäntutkimus-ja tähystyspotilaita) saapuu jatkotutkimuksiin ja toimenpiteisiin laajalti Itä-Suomen alueelta ja kauempaakin.

Kuvia vuosien varrelta

Kuvassa Pekan ensimmäinen oma koira, josta Pekka kertoi:

"Vanhempani lupasivat minulle joko mopon tai koiran, kun täytän 15v. Mopoa ei minulla ole vieläkään."

Sinikka aloitti nuorena tyttönä työuransa laboratoriohoitajana, mutta eräänä kauniina kevätpäivänä katsoessaan työhuoneensa ikkunasta ulos hän näki itsellään toisenlaisen tulevaisuuden.
Sinikka pakkasi kajakkiin 10 pääsykoekirjaa, ruuat ja teltan, sekä meloi merelle saareen lukemaan Eläinlääketieteellisen korkeakoulun pääsykoetta varten. Eläinlääkiksen ovet avautuivatkin ensi yrittämällä ja uusi ura sai alkunsa.

Ennen Kuopioon muuttoa Sinikka toimi pieneläinlääkärinä mm. Yliopistollisen eläinsairaalan (YES) kirurgian laitoksella Helsingissä, yksityiseläinlääkärinä Espoossa ja Amiedun eläintenhoitajakoulutusten pääkouluttajana. Lemmikkieläinten laboratoriodiagnostiikka on edelleen lähellä Sinikan sydäntä.

Vuodesta 2005 eteenpäin Sinikka on toiminut Kuopion Eläinlääkärikeskuksen eläinlääkärinä ja toimitusjohtajana.

Jaa tämä sivu: