Kuopion Eläinlääkärikeskus Avoinna arkisin klo 8-17 p. 017 266 2266

Ruokinta

Kaikki ruoka ei aina käy lemmikillesi:

Terapeuttiset ruuat myymälästämme

Myymälästämme löytyy Hill’s Prescription Diet -ruokasarjan tuotteet. Nämä ovat terapeuttisia ruokia, jotka on tarkoitettu koirien ja kissojen ruokavalioksi erilaisten sairauksien hoidoksi ja/tai hoidon tueksi. Osa tuotteista toimii itsessään lääkkeellisesti.

Henkilökuntamme osaa suositella kullekin potilaalle sopivan terapeuttisen ruuan ja laskea täsmällisen annosmäärän. Sarjasta löytyy aineenvaihduntaan ja suoliston geneettiseen toimintaan vaikuttavia ruokia, joiden teho on tutkittu yhtä tarkasti kuin perinteisten lääkkeidenkin.

Ylipainoisen lemmikin laihdutukseen ja painonhallintaan Hill’s-sarjassa on uusi käänteentekevä Hill’s Metabolic -tuoteperhe kissoille ja koirille.

Hill’s-sarjan lisäksi myymälästämme löytyy joitain Waltham Royal Canin -sarjan ruokia ja koirien ihonhoitoon on vaihtoehtona Eukanuban Dermatosis ruoka.

Muita erikoisruokia toimitamme asiakkaillemme tilauksesta.

Ravitsemus ja ruokinta

Vesi

Vesi on elämän kannalta välttämätöntä ja tästä syystä tärkein ravintoaineista. Eläimet voivat menettää kehostaan lähes kaiken rasvan ja puolet proteiineista, ja silti selvitä, mutta mikäli kehon nestetasapaino järkkyy 15 %:lla eläin voi jopa kuolla.

Lisätietoa »

Hiilihydraatit

Energiaravintoaineita ovat hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat. Hiilihydraattilähteitä ovat muun muassa sokerit, hedelmät, hunaja, laktoosi eli maitosokeri, tärkkelys, maissi, riisi, viljat (esim. kaura, vehnä, ohra) ja peruna. Elimistö käyttää ruoan sisältämiä yksinkertaisia hiilihydraatteja ja tärkkelystä glukoosin lähteenä.

Lisätietoa »

Proteiinit

Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.

Lisätietoa »

Rasvat

Rasva sisältää 2,25 kertaa enemmän energiaa, kuin proteiinit tai hiilihydraatit, joten rasvoja tarvitaan energian tuottamiseksi. Rasvat ovat myös tärkeitä rasvaliukoisten vitamiinien (A-, D- ja E-vitamiinit) imeytymisen tukemiselle.

Lisätietoa »

Kivennäisaineet

Nisäkkäiden uskotaan tarvitsevan yli 18 erilaista kivennäisainetta. Kivennäisaineita tarvitaan elimistössä suurempia määriä kuin hivenaineita.

Lisätietoa »

Antioksidantit

Elimistön luontainen antioksidanttipuolustusjärjestelmä suojaa kehoa vapailta radikaaleilta, jotka vahingoittavat solukalvoja, entsyymejä ja DNA:ta. Jokainen elimistön solu on päivittäin yli 10 000 "hapettumisiskun" kohteena. Kun ruokavalioon lisätään biologisesti aktiivisia antioksidantteja kuten C- ja E-vitamiinia, beetakaroteenia ja seleeniä, tuetaan samalla elimistön omaa puolustusjärjestelmää.

Lisätietoa »

Vitamiinit

Vitamiinit voidaan jakaa kahteen ryhmään – vesi- ja rasvaliukoisiin. Lisäksi on olemassa vitamiinien kaltaisia aineita, jotka eivät kuitenkaan sovi ominaisuuksiltaan kumpaankaan edellä mainittuun ryhmään.

Lisätietoa »

Jaa tämä sivu: