Kuopion Eläinlääkärikeskus Avoinna arkisin klo 8-17 p. 017 266 2266

Luukirurgia

Ortopedia & traumatologia: murtumahoidot, sekä erilaiset luu- ja nivelkirurgiset leikkaukset ovat erikoisosaamisalaamme!

Mikäli leikkausta vaativa tapaturma tai sairaus sattuu aukioloaikojemme ulkopuolella, ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin välitöntä ensiapua varten.

Teemme mielellämme saumatonta yhteistyötä lähettävien eläinlääkäreiden kanssa potilaan ensiavun, tutkimusten, hoitosuunnitelmien, leikkaussuunnittelun ja jatkohoidon suhteen.

Auton alle jääneet lemmikit, metsästys- ja muissa työ ja harrastustilanteissa sattuneiden tapaturmien uhrit, parvekkeilta pudonneet kissat ja muut onnettomuuksien uhrit saattavat usein saada luunmurtumia. Näissä tapauksissa on ensiarvoisen tärkeää huolellinen ensiapu, mahdollinen raajan lastoitus ja kivunpoisto, sekä henkeä uhkaavien tilojen hoitaminen.

Useimmissa tapauksissa murtumat ja muut aluksi varsin henkeäuhkaavilta vammoilta vaikuttavat tilanteet on jatkossa kirurgisesti korjattavissa. Päivystyksessä saadun ensiavun jälkeen ottakaa yhteyttä ajanvaraukseen puh. 017 266 2266 heti seuraavana arkiaamuna klo 8, kun ajanvaraus aukeaa. Näin voimme varautua potilaan saapumiseen klinikalle mahdollisimman hyvin.

Voitte varata mahdollisimman aikaisen ajan myös nettiajanvarauksen kautta, mutta tällöinkin pyydämme teitä soittamaan klinikalle aamulla, jotta voimme keskustella potilaan tilasta ja hoidoista.

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa murtumat röntgenkuvataan aina vähintään kahdesta suunnasta, tarvittaessa useammastakin, jotta saadaan tarkka käsitys tilanteesta. Tämän jälkeen suunnitellaan jokaiselle potilaalle ja omistajalle parhaiten sopiva korjausmenetelmä.

Riippuen lemmikin iästä, koosta, aktiivisuudesta, murtuman paikasta ja laadusta, sekä eläimen tulevasta käyttötarkoituksesta, on valittavana useita menetelmiä aina lastoituksesta kirurgisesti asennettaviin pinnoihin, osteosynteesilevyihin ja ruuveihin, sekä lukkoruuveihin yms. korjausmenetelmiin.

Paranemista seurataan säännöllisesti suoritettavilla röntgenkuvauksilla kontrollikäynneillä.

Meiltä on saatavilla korkeatasoisia Orthopets proteeseja & orthotukia yksilöllisesti lemmikille rakennettuna tarpeen mukaan esim. nivelsidevammojen tukihoitoon muiden hoitotoimenpiteiden lisäksi.

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa on vankka kokemus täydennettynä viimeisimmällä tiedolla ja tekniikoilla murtumien korjauksista!

Myös erilaiset polvi- ja muut nivelvammat, sekä jänne- ja lihasperäisetvauriot ovat yleisiä lemmikkien vaivoja.

Näihin löytyy tarvittava osaaminen alkaen diagnoosin teosta, jatkuen kirurgisen korjauksen kautta jälkihoitoon fysioterapian kera.

Nykyaikaisessa luu- ja nivelkirurgiassa jälkihoidolla ja kuntoutuksella on hyvin suuri merkitys potilaan täydellisen kuntoutumisen tukemisessa.

Jaa tämä sivu: