Kuopion Eläinlääkärikeskus Avoinna arkisin klo 8-17 p. 017 266 2266

Röntgen-, UÄ- & MRI-kuvaukset

Röntgentutkimukset, varjoainekuvaukset ja UÄ-, sekä MRI-kuvaukset

 

Röntgen

Röntgenkuvauksia varten potilas useimmiten on kevyessä anestesiassa, jotta voimme taata mahdollisimman hyvän kuvien laadun ja välttää turhien kuvien ottoa.

Asiakas on läsnä röntgenissä potilaan nukahtamisen ajan ja vain poikkeustapauksissa saattaa auttaa kuvauksen aikana eläimen kiinnipidossa.

Mikäli olet alle 18-vuotias tai raskaana, ilmoita siitä henkilökunnalle röntgenissä.

UÄ-kuvaus

UÄ-tutkimukset tehdään useimmiten potilaan seistessä tai maatessa, eikä anestesia ole useimmissa tapauksissa välttämätöntä, mutta siihen kannattaa varautua paastolla.

Lemmikin tullessa virtsarakon ultraäänitutkimukseen, olisi virtsarakon oltava mahdollisimman täynnä ja siksi on hyvä välttää pissaamista juuri ennen tutkimusta.

Tiineys UÄ-tutkimus tehdään noin 28vrk kuluttua astutuksesta. Niin halutessanne, saatte mukaan UÄ-kuvan tiineydestä positiivisessa tapauksessa.

Magneettikuvaus

MRI-kuvausta varten potilas on aina anestesiassa. Oma eläinlääkärimme on läsnä koko tutkimuksen ajan.

Magneettitutkimus on kuvantamismenetelmä, jolla kuva elimistöstä saadaan aikaan hyödyntämällä laitteen magneettikenttää, keloja (ns. gradienttikelat ja kuvauskelat) ja kehon kudosten vesipitoisuutta.

Magneettikuvauksessa otetaan tavallisesti useita kuvauksia eli sekvenssejä peräjälkeen. Kudosten erilaiset ominaisuudet eri kuvaussekvensseissä auttavat radiologia tekemään oikeat johtopäätökset kuvista eli päätymään oikeaan diagnoosiin.

Magneettikuvaus on turvallinen menetelmä, koska siinä ei käytetä röntgensäteitä, mutta kuvaushäkkiin mentäessä myös saattajan tulee noudattaa erityisohjeita mm. matkapuhelinten, pankkikorttien ja metalliesineiden suhteen.

Kuvat kotituliaisiksi

Diagnostiset röntgenkuvat otamme Agfa digitaalisella röntgenlaitteistolla.

Tarvittaessa voimme polttaa röntgenkuvat asiakkaalle mukaan cd-levylle, jatkossa vaikkapa lompakossa mukaan kuljetettavaksi tai kasvattajille yms. asianomaisille tarkasteltaviksi.

Jaa tämä sivu: