Kuopion Eläinlääkärikeskus Avoinna arkisin klo 8-17 p. 017 266 2266

Mis sie tarvitset oikei hyvvää eläinlääkäriä. Täs siul on sellane.

 

Juuret syvällä suomalaisuudessa, katseet tulevaisuudessa –
Suomi juhlii 100 vuotta, Kuopion Eläinlääkärikeskus 17 vuotta

 

Kuopion Eläinlääkärikeskus on osa 100-vuotiaan Suomen historiaa ja tärkeä osa tulevaisuutta.

Tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan viettävän Suomen historiaan kuuluvat olennaisena osana myös eläimet ja niiden terveydestä sekä hyvinvoinnista huolehtiminen.
1800-luvun lopulla eläinlääkärit hoitivat lähinnä hevosia ja näiden tärkeiden työjuhtien merkitys korostui entisestään sotavuosina.

Hevosten määrä alkoi vähentyä sotien jälkeen ja eläinlääkärien hoidettavaksi päätyi etenkin nautoja lypsykarjatalouden kehittyessä.
Pikkuhiljaa eläinlääkärien tehtävät alkoivat monipuolistua ja tänä päivänä hoitopöydälle päätyy tuotantoeläinten lisäksi monenlaisia rakkaita lemmikkejä, jotka ovat perheenjäseniä.

Tässä suomalaisen eläinlääketieteen historiassa on ollut mukana jo 17 vuoden ajan myös Kuopion Eläinlääkärikeskus.
KEK:n perustajaeläinlääkäri Erkki Hara toimi Kuopion kaupungineläinlääkärinä 1980- luvun alusta eteenpäin.
80-luvun lopussa Erkki alkoi tehdä yhteistyötä eläinlääkäri Pekka Halosen kanssa ja eläinlääkäri Sinikka Sarpanen tuli remmiin mukaan vuonna -92.

Kun Kuopion kaupungineläinlääkärin virka lopetettiin -99, oli aika perustaa kaupunkiin hyvin varusteltu pieneläinvastaanotto yhä kasvavan lemmikkieläinpopulaation hoitoon ja näin sai alkunsa Kuopion Eläinlääkärikeskus, kek.fi.

Vuosien varrella moni asia on muuttunut ja kehittynyt.
Useat eläinlääkäriasemat ovat muuttuneet pikkuvastaanotoista täyden palvelun klinikoiksi.
Myös lemmikkien arvostus on muuttunut, niiden ollessa tänä päivänä tärkeitä perheenjäseniä.
Näitä tärkeitä ystäviä tuodaan Kuopion Eläinlääkärikeskuksen ammattilaisten osaaviin käsiin ympäri Suomea.

Monet eläinlääkäriasemat ovat siirtyneet ulkomaiseen omistukseen.
Kuopion Eläinlääkärikeskuksella kotimaisuus ja itsenäisyys ovat tärkeitä arvoja, joista halutaan pitää kiinni myös tulevaisuudessakin.
Työntekoa ohjaa Evidence Based Medicine (EBM) eli näyttöön perustuva lääketiede.

KEK:ssa on panostettu henkilökunnan jatkuvaan koulutukseen, ajanmukaisiin tutkimus- ja hoitomenetelmiin sekä välineistöön ja erityisesti nykyaikaiseen diagnostiseen kuvantamiseen (UÄ, RTG, MRI ja CBCT).

Vaikka näin 100-vuotiaan Suomen juhliessa on syytä muistella historiaa, on myös tärkeää kääntää katseet kohti tulevaisuutta.
Kuopion Eläinlääkärikeskus jatkaa kehittymistään ollen kokonaisvaltainen traumaklinikka unohtamatta lemmikkien perusterveyden- ja sairaudenhoitoa yhteistyössä eri ammattiryhmien kanssa.
 

"Mis sie tarvitset oikei hyvvää eläinlääkäriä. Täs siul on sellane. "

Suomen viettäessä 100-vuotisjuhlia myös Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa iloitaan 17 toimintavuodesta.

 

Ps.
Hihassa oleva SININEN RISTI on siis aito SA E leimalla varustettu SA INT ELJAKE eli Suomen sotien ajalta säästynyt Suomen armeijan eläinlääkintöjakelukeskuksen hihamerkki.

Sinikka osti sen opiskeluaikoinaan 80-luvulla armeijan huutokaupasta EKK:n mustalta käytävältä, kaiken muun tarvikkeiston mukana, silloin kun Niinisalosta lopetettiin hevostoiminta.

Mukaan tarttui samaisesta armeijan huutokaupasta mm. kengittäjän pakki, satulasepän työkalut ja eläinlääkärin leikkausvarusteet ja kotikäyntilaukku, sekä mm. hevosen hammasraspit ja hampaanpoistopihdit.

Paljon niillä tarvikkeilla on ollut käyttöä ja osa edelleen käytössä, mutta jotkut selkeästi museotavaraa.
Siis tallessa on.

Takaisin edelliselle sivulle