Aineenvaihduntatutkimus - Kuopion Eläinlääkärikeskus
14976
page-template-default,page,page-id-14976,page-child,parent-pageid-14536,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

Aineenvaihduntatutkimus

KEK on eläintutkimuslaboratorio MOVET:n ja eläinlääkäriasema Punaturkin kanssa yhteistyössä mukana tutkija Hannes Lohi PetBIOMICS:n johtamassa koirien Metabolomiikkatutkimuksessa.

Otamme tutkimusnäytteitä vastaan 1.10-1.12.2018

Tavoitteena on ottaa 1000 verinäytettä eri rotuisilta ja sukupuolta olevilta sekä erilaisen kliinisen taustan omaavilta koirilta.
Tutkimukseen voi osallistua sekä terveet että sairaat koirat.
Näytteeksi otetaan koiralta yksi putkellinen verta.

Näytteistä tutkimusryhmä analysoi yli 100 aineenvaihduntatestimarkkeria per näyte.
Hannes Lohi on luvannut että asiakkaat tulevat saamaan tutkimusvastaukset numeroina jatkossa itselleen.

Tutkimukseen osallistuvan koiran tulee olla paastonnut tutkimuspäivän aamun (vettä saa olla juonut toki).
Asiakas sitoutuu osallistuessaan tutkimukseen antamaan koiran terveystiedot tutkimuskäyttöön, mutta koiran yksilöllisiä ”henkilötietoja” ei tutkimuksessa käytetä.

Tutkimukseen voi osallistua tavanomaisen eläinlääkärikäynnin yhteydessä tai KEK:ssa erikseen järjestettävien näytteenottoaikojen puitteissa.

Laitamme lisäinfoa tutkimuksesta ja joukkonäytteenottoajoista sivuillemme jatkossa.

Laboratoriopalvelut MOVET 10v. Juhlavuoden koulutustapahtumassa Kuopiossa 29.9.2018 Hannes Lohi jo informoikin eläinlääkäreitä metabolomiikkatutkimuksesta.
Lisää tietoa tutkimuksesta tulossa mm. Suomen Eläinlääkäripäivillä 2018.

Lämmin kiitos arvoisat asiakkaat & koirat, sekä MOVET & PetBIOMICS erinomaisesta yhteistyöstä lemmikkipotilaidemme hyväksi ? ?