Tapaturman sattuessa toimi näin

Kun vakava, mahdollisesti jatkossa luuleikkaustakin vaativa tapaturma tai sairaus sattuu aukioloaikojemme ulkopuolella, ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin välitöntä ensiapua varten.

Teemme mielellämme saumatonta yhteistyötä lähettävien eläinlääkäreiden kanssa potilaan ensiavun, tutkimusten, hoitosuunnitelmien, leikkaussuunnittelun ja jatkohoidon suhteen.

Auton alle jääneet lemmikit, metsästys- tai muissa työ ja harrastustilanteissa sattuneiden tapaturmien uhrit, sekä parvekkeilta pudonneet kissat ja muut onnettomuuksien uhrit, saattavat usein saada luunmurtumia.

Tapaturman sattuessa on ensiarvoisen tärkeää huolellinen ensiapu, mahdollinen raajan lastoitus ja kivunpoisto ja henkeä uhkaavien tilojen hoitaminen, sekä tarpeen mukaan muut lisävaurion syntyä estävät ensihoitotoimenpiteet.

Useimmissa tapauksissa murtumat ja muut aluksi varsin henkeäuhkaavilta vammoilta vaikuttavat tilanteet on jatkossa kirurgisesti korjattavissa.

Päivystyksessä saadun ensiavun jälkeen ottakaa yhteyttä ajanvaraukseen puh. 017 266 2266 heti seuraavana arkiaamuna klo 8 jälkeen, kun ajanvaraus aukeaa.

 

Hoitoketju nopeutuu huomattavasti, mikäli päivystävä tai muuten ensihoitoa antanut eläinlääkäri, lähettää eläimestä otetut röntgenkuvat ja potilaskertomuksen klinikalle heti eläimen saatua ensihoidon.

Sähköpostiosoite potilastietojen ja röntgenkuvien lähetystä varten: kek(ät)kek.fi

Näin voimme varautua potilaan saapumiseen klinikalle mahdollisimman hyvin, antaa tarvittaessa hoitoennusteen ja hinta-arvion, sekä antaa tarvittaessa lisäohjeita mm. ensihoidon suhteen.

Omistaja voi varata mahdollisimman aikaisen ajan myös nettiajanvarauksemme kautta.
Mutta tällöinkin pyydämme teitä soittamaan klinikalle aamulla, jotta voimme keskustella potilaan tilasta ja hoidoista, sekä tarvittaessa antaa lisäneuvoja ja ohjeita tilanteen suhteen.