Tapaturman sattuessa toimi näin

 

Kun vakava, mahdollisesti jatkossa luuleikkaustakin vaativa tapaturma tai sairaus sattuu aukioloaikojemme ulkopuolella, ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin välitöntä ensiapua varten.

Teemme mielellämme saumatonta yhteistyötä lähettävien eläinlääkäreiden kanssa potilaan ensiavun, tutkimusten, hoitosuunnitelmien, leikkaussuunnittelun ja jatkohoidon suhteen.

Tapaturman sattuessa on ensiarvoisen tärkeää huolellinen yleistutkimus, ensiapu, mahdollinen raajan lastoitus, kivunpoisto ja henkeä uhkaavien tilojen hoitaminen sekä tarpeen mukaan muut lisävaurion syntyä estävät ensihoitotoimenpiteet.

Useimmissa tapauksissa murtumat ja muut aluksi varsin henkeäuhkaavilta vammoilta vaikuttavat tilanteet on jatkossa kirurgisesti korjattavissa.

Päivystyksessä saadun ensiavun jälkeen ottakaa yhteyttä ajanvaraukseen puh. 017 266 2266 heti seuraavana arkiaamuna klo 8 jälkeen, kun ajanvaraus aukeaa.

Ajanvarauspuhelimeemme vastaavat kokeneet klinikkaeläinhoitajat, jotka auttavat hoitotarpeen arvioinnissa ja leikkausten yms. tarvittavien toimenpiteiden aikataulutuksessa.

 

Päivystävä eläinlääkäri tutkii ja antaa ensihoidon

Hoitoketju nopeutuu huomattavasti, mikäli päivystävä tai muuten ensihoitoa antanut eläinlääkäri, lähettää eläimestä otetut röntgenkuvat ja potilaskertomuksen klinikalle heti eläimen saatua ensihoidon.

Sähköpostiosoite potilastietojen ja röntgenkuvien lähetystä varten: kek(ät)kek.fi

Näin voimme varautua potilaan saapumiseen klinikalle mahdollisimman hyvin, antaa mahdollisen hoitoennusteen ja hinta-arvion, sekä tarvittaessa lisäohjeita ensihoidon suhteen.

Huomioitahan että mikäli traumapotilas on tutkittu ja saanut hyvän ensihoidon päivystävällä eläinlääkärillä, ei useimmissa tapauksissa luuleikkauksilla sinällään ole kiire.

Omistaja voi toki varata mahdollisimman aikaisen ajan klinikalle jo nettiajanvarauksemme kautta, mutta tällöinkin pyydämme soittamaan klinikalle varhain aamulla, jotta voimme keskustella potilaan tilasta ja hoidoista, sekä tarvittaessa antaa lisäneuvoja ja ohjeita tilanteen suhteen.

KEK ajanvarauspuhelin on auki aukioloaikoinamme arkisin klo 8-17.