Tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa on vankka kokemus tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimuksista ja hoidoista, täydennettynä viimeisimmillä tiedoilla ja tekniikoilla.

Luustovaurioiden lisäksi erilaiset selkä-, polvi- ja muut nivelvammat, sekä jänne- että lihasperäiset vauriot, ovat yleisiä lemmikkien vaivoja.

Näihin löytyy tarvittava osaaminen alkaen diagnoosin teosta,
jatkuen kirurgisen korjauksen kautta, aina jälkihoitoon fysioterapian kera.

Nykyaikaisessa luu- ja nivelkirurgiassa jälkihoidolla ja kuntoutuksella on hyvin suuri merkitys potilaan mahdollisimman hyvän kuntoutumisen tukemisessa.

Polven eturistisiteen korjausleikkaukset teemme sekä traditionaalisella menetelmällä, että TTA-tekniikalla.

 

 

Polven eturistisiteen korjausleikkaukset teemme joko ns. traditionaalisella menetelmällä tai TTA-tekniikalla, tilanteen ja omistajan toivomuksen mukaisesti.

 

Lemmikin liikkumisen vaikeutuessa tai jos eläin ontuu, on syytä hakeutua eläinlääkärin tutkimuksiin.
Selkävaivat voivat aiheuttaa myös halvausoireita, jos hermo tai selkäydin jää puristuksiin esim. välilevytyrän seurauksena.
Eläinlääkäri pyrkii ensin koiran liikkumista seuraamalla ja raajoja ja selkää tunnustelemalla selvittämään, mistä arkuus johtuu eli mistä koira on kipeä.

Röntgenkuvaus on yleisin lisätutkimus ortopedisten vaivojen tutkimuksessa.
Koira yleensä rauhoitetaan, jotta kuvista saadaan laadukkaita.
Selän sairauksia selviteltäessä käytetään usein myös varjoaineröntgenkuvausta tai magneettikuvausta.

Luu- ja nivelkirurgiassa jälkihoidolla ja kuntoutuksella on hyvin suuri merkitys potilaan mahdollisimman hyvän kuntoutumisen tukemisessa.

Useille fysioterapia-asiakkaille on hyväksi Back on Track tuotteet, joita on saatavana joko vakiokokoina tai tarvittaessa voimme teettää loimia, tukia yms yksilöllisten mittojen mukaisesti.
Saatavilla kauttamme korkeatasoisia Orthopets proteeseja ja orthotukia, Kruusen kuntoutustukia ja kotimaisia TaiTuki  niveltukia yksilöllisesti lemmikille rakennettuna tarpeen mukaan esim. nivelsidevammojen tukihoitoon muiden hoitotoimenpiteiden lisäksi.

Lisää infoa eläinfysioterapiasta ja eläinfysioterapeuteista saatte Suomen Eläinfysioterapeuttien sivuilta.