Kuntoutus- ja fysioterapiapalvelut

Eläinfysioterapia

Eläinfysioterapiassa eläimen toimintakykyä ja liikkumista, sekä niiden ylläpitämisen tai lisäämisen mahdollisuuksia arvioidaan omistajan tai hoitajan haastattelun, eläimen havainnoinnin ja erilaisten tutkimus- ja mittausmenetelmien avulla.

Tämän perusteella asetetaan fysioterapialle tavoitteet ja valitaan terapiamenetelmät.
Prosessiin liittyy kiinteästi sekä fysioterapeuttisen tutkimisen ja tavoitteiden että fysioterapian menetelmien vaikuttavuuden arviointi.

Yleisimmät eläinfysioterapian aiheet ovat erilaiset liikkumisen epäpuhtaudet, suorituskyvyn alentuminen, tuki- ja liikuntaelimistön vauriot ja niistä johtuvat kiputilat sekä operaatioiden jälkeinen kuntoutus.
Sairaan eläimen fysioterapiasta päättää aina eläinlääkäri.

Eläinfysioterapian menetelmät koostuvat erilaisista manuaalisista ja fysikaalisista tekniikoista, ohjaamisesta sekä harjoitteluterapiasta.
Tunnetuimpia fysioterapian menetelmiä ovat venyttelyt, pehmytkudoskäsittelyt ja nivelmobilisaatiot, sekä mekaaniset menetelmät eli fysikaaliset hoidot.
Fysioterapian tärkein menetelmä on terapeuttinen harjoittelu. Siinä spesifien ja kontrolloitujen harjoitteiden avulla parannetaan kuntoutujan fyysisiä ominaisuuksia, esimerkiksi koordinaatiota, asentotuntoa, lihas-voimaa tai kestävyyttä.
Hyvän terapiatuloksen aikaansaamiseksi fysioterapeutti toimii kiinteässä yhteistyössä eläimen omistajan, hoitajan tai valmentajan kanssa.

Lisää infoa eläinfysioterapiasta ja eläinfysioterapeuteista saatte Suomen Eläinfysioterapeutit ry:n sivuilta.

Kuopiossa työskentelee eläinfysioterapeutti Susanna Vartianen ja Varkaudessa Heli Suhonen.

Ortotuet yms. apuvälineet

Saatavilla kauttamme korkeatasoisia Orthopets proteeseja ja kuntoutustukia, Kruusen kuntoutustukiaja kotimaisia TaiTuki niveltukia yksilöllisesti lemmikille rakennettuna tarpeen mukaan esimerkiksi nivelsidevammojen tukihoitoon muiden hoitotoimenpiteiden lisäksi.

Useille fysioterapia-asiakkaille on hyväksiBack on Track tuotteet, joita on saatavana joko vakiokokoina tai tarvittaessa voimme teettää loimia, tukia yms. yksilöllisten mittojen mukaisesti.

Koirauimala ja vesijuoksuallas

Kuopiossa Sorsassalossa toimii koirakylpylä Aaltotassu, jossa on tarjolla koirauinnin lisäksi koirahierontaa ja trimmausta.

Koirakoulu ACE:n tiloissa on käytettävissä vesijuoksuallas asiakkaillemme.

Kuntoutus- ja fysioterapiapalvelutuottajia

Suomen eläinfysioterapeutit ry

Tmi YeWa Niina Juurinen

Dobo Recovery kuntoutusryhmä

Eläinfysioterapeutti Susanna Vartiainen

Eläinfysioterapeutti Heli Suhonen

Koirakylpylä Aaltotassu

Vesijuoksuallas

Vesiterapia

Eläinnaprapaatti Jonna-Marika Eskelinen

K-Laser

Back on Track tuotteet