Luukirurgia

Koirien ja kissojen ortopedia ja traumatologia, luukirurgia

Murtumahoidot, sekä erilaiset luu- ja nivelkirurgiset leikkaukset ovat erikoisosaamisalaamme.

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa on vankka kokemus, täydennettynä viimeisimmällä tiedolla ja tekniikoilla, murtumien korjauksista.

Luunmurtumien lisäksi erilaiset polvi- ja muut nivelvammat, sekä jänne- ja lihasperäiset vauriot ovat yleisiä lemmikkien vaivoja.

Näihin löytyy tarvittava osaaminen alkaen diagnoosin teosta, jatkuen kirurgisen korjauksen kautta jatkohoitoon fysioterapian kera.

Nykyaikaisessa nivel- ja luukirurgiassa jatkohoidolla ja kuntoutuksella on hyvin suuri merkitys potilaan kuntoutumisen tukemisessa.

Tapaturman sattuessa toimi näin

Mikäli leikkausta vaativa tapaturma tai sairaus sattuu aukioloaikojemme ulkopuolella, ota yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin välitöntä ensiapua varten.

Teemme mielellämme saumatonta yhteistyötä lähettävien eläinlääkäreiden kanssa potilaan ensiavun, tutkimusten, hoitosuunnitelmien, leikkaussuunnittelun ja jatkohoidon suhteen.

Auton alle jääneet lemmikit, metsästys- tai muissa työ ja harrastustilanteissa sattuneiden tapaturmien uhrit, parvekkeilta pudonneet kissat ja muut onnettomuuksien uhrit saattavat usein saada luunmurtumia.

Tapaturman sattuessa on ensiarvoisen tärkeää huolellinen ensiapu, mahdollinen raajan lastoitus ja kivunpoisto ja henkeäuhkaavien tilojen hoitaminen, sekä tarpeen mukaan muut lisävaurion syntyä estävät ensihoitotoimenpiteet.

Useimmissa tapauksissa murtumat ja muut aluksi varsin henkeä uhkaavilta vammoilta vaikuttavat tilanteet on jatkossa kirurgisesti korjattavissa.

Päivystyksessä saadun ensiavun jälkeen ottakaa yhteyttä ajanvaraukseen puh. 017 266 2266 heti seuraavana arkiaamuna klo 8 jälkeen, kun ajanvaraus aukeaa.

Hoitoketju nopeutuu huomattavasti mikäli päivystävä tai muuten ensihoitoa antanut eläinlääkäri lähettää eläimestä otetut röntgenkuvat ja potilaskertomuksen klinikalle heti eläimen saatua ensihoidon.
Näin voimme varautua potilaan saapumiseen klinikalle mahdollisimman hyvin, antaa tarvittaessa hoitoennusteen ja hinta-arvion, sekä antaa tarvittaessa lisäohjeita mm. ensihoidon suhteen.

Omistaja voi varata mahdollisimman aikaisen ajan myös nettiajanvarauksen kautta.
Mutta tällöinkin pyydämme teitä soittamaan klinikalle aamulla, jotta voimme keskustella potilaan tilasta ja hoidoista, sekä tarvittaessa antaa lisäneuvoja ja ohjeita tilanteen suhteen.

 

 

Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa murtumat röntgenkuvataan aina vähintään kahdesta suunnasta, tarvittaessa useammastakin, jotta saadaan tarkka käsitys tilanteesta.

Diagnoosin jälkeen suunnitellaan jokaiselle potilaalle ja omistajalle parhaiten sopiva korjausmenetelmä.

Riippuen lemmikin iästä, koosta, aktiivisuudesta, murtuman paikasta ja laadusta, sekä eläimen tulevasta käyttötarkoituksesta, on valittavana useita menetelmiä aina lastoituksesta kirurgisesti asennettaviin pinnoihin, osteosynteesilevyihin ja ruuveihin, sekä lukkoruuveihin yms. korjausmenetelmiin.

Paranemista seurataan säännöllisesti suoritettavilla röntgenkuvauksilla kontrollikäynneillä.

Myymälässämme on kotimaisia TaiTuki niveltukia yksilöllisesti lemmikille rakennettuna tarpeen mukaan esim. nivelsidevammojen tukihoitoon, muiden hoitotoimenpiteiden lisäksi.

Lisäksi kauttamme on tilattavissa korkeatasoisia ortotukia tarpeen mukaan yksilöllisesti potilaalle teetettynä.