Valmistautuminen tähystystutkimuksiin

Valmistautuminen useimpiin tähystystutkimuksiin

Ennen sovittua vastaanottoaikaa 8 tunnin paasto, josta viimeisen 2 tunnin aikana ei ole annettu vettä.
Virtsateiden jatkotutkimuksia varten koira tuodaan aamulla klinikalle ilman että koira on käynyt aamupissalla.
Voitte valmistautua eläinlääkärillä käyntiin kirjaamalla paperille etukäteen tietoja lemmikin voinnista, oireista yms.

Mikäli koira tulee jatkotutkimuksiin tai -hoitoon muualta eläinlääkäriltä, ottakaa paperit, mahdollinen lähete, laboratoriovastaukset, röntgenkuvat yms. dokumentit aiemmin tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista mukaan klinikalle.
Mikäli toivotte, lähetämme taas vastaavasti potilastiedot käynnistä klinikallamme potilaan lähettäneelle eläinlääkärille.

 

Hengitysteiden tutkimuksiin valmistautuminen

Hengitystieoireilujen aiheuttajan löytäminen saattaa selvitä kliinisessä perustutkimuksessa vastaanotolla, mutta usein vaivan syyn selvittäminen voi vaatia varsin laajatkin tutkimukset.

Hengitysteitään oireilevan lemmikin ajanvarauksen yhteydessä on syytä sopia sekä ajankäytöstä, että siitä kuinka tutkimuksiin valmistaudutaan.

Useimmiten tutkimus vaatii potilaan rauhoituksen tai nukutuksen jolloin, teemme erilaisia tähystystutkimuksia sekä otamme mahdollisesti röntgenkuvia ja erilaisia näytteitä.
Tästä syystä älä anna ruokaa tutkimuspäivän aamuna lemmikillesi.

Ota vastaanotolle tullessasi mukaan tai lähetä etukäteen jo hyvissä ajoin klinikalle tiedot potilaalle aiemmin tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista, sekä otetut röntgenkuvat ja koepalavastaukset.

Varaudu jättämään lemmikkisi tarvittaessa klinikalle tutkimusten ja mahdollisten hoitojen ajaksi.

Valmistautuminen ruuansulatuskanavan tähystykseen, gastroskopiaan

Koira tulee pitää paastolla 24 tuntia ennen tähystystä ja sitä edeltävän ½ vuorokauden aikana annetaan vain liemimäistä ruokaa.
Vettä saa olla vapaasti tarjolla, mutta ei 2 tuntiin ennen tähystystä.

Kissa tulee pitää paastolla 12 tuntia ennen tähystystä ja sitä edeltävän ½ vuorokauden aikana annetaan vain liemimäistä ruokaa.
Vettä saa olla vapaasti tarjolla, mutta ei 2 tuntiin ennen tähystystä.

 

Video otoskopia koira

Video otoskopia

Korvien videotähystystutkimuksessa pystytään tutkimaan korvakäytävät huolellisesti, sekä tekemään korvakäytävien huuhtelu yms. toimenpiteitä.