Miten aika menee niin nopeasti?

 

 

Vastahan oli kesä ja toinen opiskeluvuosi alkamassa ja kohta on taas joulu sekä joululoma. Joululomalla olen navettaharjoittelussa, jota odotan jo innolla, sillä kokemusta maitotilalla työskentelystä minulla ei ennestään ole. Mutta näin vain on toinen vuosi kohta puolessa välissä ja vielä on viimeiset tentit suoritettavana. Jos vanhempien vuosikurssien opiskelijoita on uskominen, niin tämä kakkosvuosi on Tarton eläinlääketieteellisessä yksi hankalimmista. Tämä syksy on koostunut anatomian, mikrobiologian, epidemiologian, eläinten tuotannon ja hyvinvoinnin, immunologian ja fysiologian pänttäämisestä. Aika täällä on kulunut todella nopeasti ja kohta jo 25% opinnoista on suoritettu. Se tuntuu hurjalta.

 

Koulussa anatomian pänttäys on jatkunut samanlaisena, suurimmaksi osaksi meillä on suullisia välitenttejä ja lopuksi myös suullinen lopputentti kaikista opiskelluista asioista. Myös labratyöskentelyä on ollut paljon. Eläinten tuotannon kurssilla pääsimme vierailemaan navetassa ja hevostallilla. Immunologia taas on vaatinut kirjallisia töitä sekä esitelmien tekoa. Opiskelu täällä on siis monipuolista, eikä aina vain perinteisiä kirjallisia tenttejä. Vaikka kyllä niitä ”tavallisiakin” tenttejä riittää.

 

 

Koko viime kesän olin töissä KEK:ssä. Sain toimia tänä kesänä ensimmäistä kertaa enemmän myös asiakaspalvelussa eläintenhoitajan muiden töiden lisäksi ja esim. avustaa erilaisissa toimenpiteissä. Kesä oli todella mielenkiintoinen ja antoisa sekä ennen kaikkea sain oman alan töistä taas paljon uutta kokemusta opinnoissa hyödynnettäväksi. Oma alavalinta tuntuu vahvistuvan oikeaksi, kun pääsee oikeisiin töihin eläinten parissa. Kiitos vaan taas kaikille työkavereille viime kesästä ja uusista opeista!