Moikka!

Olen Noora, 18-vuotias kevään abiturietti Kuopiosta. Aloitin ensimmäisen vuoden eläinlääketieteen opinnot Tartossa elokuun lopussa. Tarkoitukseni on kertoa täällä blogissa hieman kokemuksiani ja tuntemuksiani liittyen eläinlääkäriksi opiskeluun Tartossa. Onhan tämä melkoinen matka ollut jo tähän saakka. Täytyy kuitenkin sanoa, että tuntuu, että olen juuri oikeassa paikassa.

 

 

Toteutan täällä lapsuuden unelmaani eli minulla on lapsesta saakka ollut selkeä haave eläinlääkärin ammatista. Olen touhunnut lapsena ja vähän isompanakin paljon eläinten kanssa. Ensimmäisen kerran pääsin kuitenkin tutustumaan unelma-ammattiini ollessani TET-harjoittelussa 9. luokalla Kuopion Eläinlääkärikeskuksessa KEK:ssa. Pääsin silloin ensimmäistä kertaa näkemään, millaista työskentely eläinlääkärinä pieneläinklinikalla on. Sen jälkeen olen tähdännyt opinnoissani siihen, että haluaisin jonakin päivänä päästä opiskelemaan eläinlääkäriksi. Heinäkuussa 2021 sain tietää, että pääsin opiskelemaan eläinlääketiedettä Estonian University of Life Scienses – Viron maatalousyliopistoon. Olipa onnellinen olo, kun tiesin pääseväni askelta lähemmäksi haaveitani.

 

 

Melko pian mukaan tuli kuitenkin huolta rahasta, asunnon löytämisestä ja yksin ulkomaille (kaupunkiin, jossa en ole koskaan käynyt) muuttamisesta kahden villakoirani kanssa. Kaikki täytyi saada järjesteltyä puolessatoista kuukaudessa. Löysin mukavan ja tilavan asunnon, jonka etsiminen ei ollut ihan helppoa ei viroa puhuvana. Näinpä ajelimme muuttokuorman ja äidin kanssa Tarttoon elokuun puolessa välissä. Sain myös suunniteltua itselleni kuukausibudjetin (joka on muuten jo ensimmäisen kuukauden aikana ylittynyt), jotta saan maksettua lukuvuosimaksut. Kaikki asiat alkoivat järjestyä.

 

 

Muutin Tarttoon jo hyvissä ajoin ennen orientaatioviikon alkua, sillä halusin tutustua kaupunkiin ja laittaa asuntoni hyvissä ajoin valmiiksi. Sain aikaa valmistautua koulun alkuun ja kotoutua koirien kanssa rauhassa. Orientaatioviikko sisälsi yliopistoon, Tarttoon ja sen ympäristöön tutustumista, sekä opiskelutovereihin tutustumista. Viikko oli hyvällä tavalla raskas, mutta erittäin antoisa, eikä se vielä sisältänyt opiskelua vaan hauskanpitoa! Sitähän pitää kuitenkin muistaa elämässä tehdä, vaikka opiskelemassa ollaankin. Tartto on muuten osoittautunut todella viihtyisäksi ja kauniiksi kaupungiksi!

 

 

Orientaatioviikon jälkeiset opiskeluviikot alkoivat jo muodostaa rytmiä ja opiskelu on lähtenyt hyvin käyntiin. Opiskelemme nyt ensimmäisellä lukukaudella mm. anatomiaa, histologiaa ja biokemiaa ja ensimmäinen suullinen anatomian tentti on takanapäin. Huhhuh. Nämä ovat olleet mielestäni hyvin mielenkiintoisia aineita ja siksipä olen täällä innoissani oppimassa uutta!

 

 

 

Kannattaa uskoa itseensä ja unelmiinsa!

 

 

Terveisin,

Noora